Informații  

Scopul site-ului satellitetracking.eu este colectarea rezultatelor proiectelor, care se ocupă de studierea păsărilor cu ajutorul transmițătoarelor satelitare din centrul și sud-estul Europei, într-o bază de date unde pot fi vizualizate.

Ghid de utilizare:
 
Păsări:
Pe această pagină este posibilă vizualizarea sumară a datelor despre păsări din baza de date.

-Sortarea și filtrarea datelor:
Faceți click pe triunghiul din antet pentru a sorta datele pe baza câmpului respectiv. Din meniul derulat alegeți
criteriile pentru filtrarea datelor.

-Vizualizarea datelor de fundal:
La unele câmpuri (exemplar, specie, organizație, proiect) puteți obține mai multe informații dacă faceți click pe valoarea din tabel.

-Afișați harta cu traseul păsărilor:
Dacă bifați pătratul aflat în partea stângă, lângă numele păsărilor faceți selectarea exemplarelor cărora urmează să fie afișate traseele  pe hartă.
Dacă ați efectuat filtrarea rezultatelor care vă interesează, puteți selecta toate exemplarele afișate bifând pătratul din antetul coloanei „Alege”. Pot fi afișate simultan, pe hartă, traseele a 10 exemplare. Dacă ați selectat exemplarele, puteți să treceți pe modul de vizualizare pe hartă folosind Google Map, apăsând butonul „Afișează pe hartă”.

Mod de vizualizare hartă:
-Dacă dați click pe textul
„Afișarea/Ascunderea exemplarelor” pot fi identificate exemplarele pe baza codurile colorate, respectiv perioada de funcționare a transmițătoarelor.
-Dacă dați click pe butonul „Play” puteți reda mișcările exemplarelor selectate. Parametrii (viteză,intervale) pot fi selectați din meniul derulat.
-Pe harta aplicației Google Maps puteți naviga cu ajutorul funcțiilor bine cunoscute (zoom, mișcare),dar  
și să comunați între harta convențională și imaginile de satelit.
-Traseele speciilor/exemplarelor vulnerabile din punct de vedere al conservării naturii, acolo unde coordonatorii de proiect consideră că este necesar, pot fi vizualizate cu o precizie zecimală, iar mărirea hărții este posibilă numai până la un anumit nivel.
 
Parteneri și proiecte:
Puteți vedea lista cu proiectele și organizațiile care colaborează ca parteneri pentru baza de date a proiectului. Dacă dați click pe numele acestora veți naviga direct pe site-ul proiectului/organizației.   
 
Impressum:

 

Realizat de Societatea Ornitologică din Ungaria (MME)/Birdlife Ungaria prin intermediul programului LIFE al Uniunii Europene (Conservarea Acvilei de câmp în Ungaria - LIFE10NAT/HU/019) și prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regională (Conservare de păsări și cercetare fără granițe- HUSK/1101/2.2.1/0336).